OM BENGTSFORS

Bengtsfors är beläget i norra Dalsland och är en gammal bruksort som grundades i slutet av 1800-talet. Orten är nog mest känd för sin natursköna miljö och dess stora andelen yta som täcker landskapet med vatten. I kommunen finns inte mindre än 399 st. sjöar och detta utgör ca. 17 % av arean. Landskapet brukar kallas "ett Kanada i miniatyr".

Ett stort landmärke är också Dalslands kanal som har sin början i sydvästra Värmland och slutar i Vänern. I denna kanal som även sommartid dagligen trafikeras av kanalbåtar passeras ett landskap som är en fröjd för ögat. Några exempel är Höljerudsforsarna som är beläget strax söder om Bengtsfors och akvedukten i Håverud.

Bengtsfors är också känt för sina natursköna vandrings- och kanotleder samt Gammelgårdens friluftsmuseum som ligger högt beläget över orten. På Gammelgården kan man se hur personer bodde och arbetade förr i tiden.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram